Ekološki ustanak: Ambasade da podrže peticiju da Generalštab postane Muzej žrtava NATO agresije

Izvor: Beta Video, 15.Mar.2024, 15:56

Ekološki ustanak: Ambasade da podrže peticiju da Generalštab postane Muzej žrtava NATO agresije

BEOGRAD - Pokret Ekološki ustanak pokrenuo je danas peticiju ``Stop poklanjanju Generalštaba ofšor kompanijama``, kojom traži da se ta zgrada, oštećena u NATO bombardovanju 1999. godine, pretvori u memorijalni kompleks, odnosno Muzej žrtava NATO agresije. Lider tog pokreta Aleksandar Jovanović Ćuta, rekao je novinarima ispred zdanja nekadašnjeg Generalštaba, gde su postavili štand na kome se može potpisati peticija, da će tekst te peticije poslati ambasadorima svih zemalja koje su učestvovale u NATO bombardovanju. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv


Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Beta Video...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zavod za zaštitu spomenika kulture: Generalštab pod zaštitom

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Mar.2024

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda saopštio je da se zgrada Generalštaba i Ministarstva odbrane, oštećena u NATO bombardovanju 1999. godine, ima status kulturnog dobra i da Zavod nije dobio nijedan zvaničan dokument kojim se predlaže ukidanje tog statusa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta Video. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta Video. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.