EVROPA PAMTI KO JU JE OSLOBODIO NACIZMA: Ruska portparolka oštro odgovorila generalu NATO-a!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2020, 16:37

EVROPA PAMTI KO JU JE OSLOBODIO NACIZMA: Ruska portparolka oštro odgovorila generalu NATO-a!

Nemački general NATO-a smatra Rusiju svojim istorijskim protivnikom

Portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova odgovorila je nemačkom generalu koji je rekao da je Rusija glavni protivnik NATO-a rekavši da "Alpi i Dunav dobro pamte ko je evropskim narodima izvojevao slobodu".

- Uzimajući u obzir našu zajedničku istoriju, nemački generali bi trebalo malo bolje da znaju da je Rusija bila protivnik fašizma i nacizma, te da i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Alpi i Dunav dobro znaju ko je narodima Evrope doneo slobodu - ocenila je ona.

Prethodno je nemački list "Dagens Nijheter" objavio intervju sa nemačkim generalom ujedinjenih snaga NATO-a u Evropi, J. Folmerom koji je rekao da Rusija pokušava da zabije klin u partnerstvo Švedske i Alijanse.

- Uzimajući u obzir našu zajedničku istoriju, neprijatelj je prejaka reč, radije bih rekao protivnik - odgovorio je on na pitanje kako NATO gleda na Rusiju.

Podsetimo, nedavno su mediji saopštili da se sve više priča o tome da Švedska namerava da razmotri mogućnost ulaska u NATO, a glavni razlog tome se navodi Rusija.

Štaviše, prema rečima švedskog opozicionog poslanika Edvarda Ridla, ta skandinavska zemlja je "u vrlo ozbiljnoj situaciji" zbog jačanja ruskog vojnog potencijala.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.