ERDOGAN SASEKAO POPUT BRITKE SABLJE: Skandinavcima CRVENO svetlo za ulazak u NATO - Ne morate da se mučite i dolazite

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2022, 21:32

ERDOGAN SASEKAO POPUT BRITKE SABLJE: Skandinavcima CRVENO svetlo za ulazak u NATO - "Ne morate da se mučite i dolazite"

Vraća im milo za drago

- Turska ne može da kaže "da" članstvu Finske i Švedske u NATO. Bez uvrede, ali to je nemoguće - rekao je Erdogan, prenosi RIA Novosti.

Erdogan je najavio da će delegacije te dve zemlje u ponedeljak posetiti Tursku, ali je poručio da "ne moraju da se muče" i da dolaze kako bi ubedile Tursku da odobri njihov prijem u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << NATO, prenosi Rojters.

Švedska i Finska nisu odobrile repatrijaciju 33 osobe koje je Turska tražila zbog navodnih veza sa grupama koje smatra teroristima, javili su danas državni mediji u trenutku kada se Ankara protivi ulasku te dve zemlje u NATO.

Turska je saopštila da su ljudi koje traži imali veze sa ekstremistima Radničke partije Kurdistana (PKK) ili muslimanskim sveštenikom Fetulanom Gulenom, koga Ankara optužuje da je organizovao pokušaj puča 2016. godine, preneo je Rojters.

Dve nordijske zemlje su odbile 19 zahteva i ostavile pet bez odgovora, javio je TRT Aber, pozivajući se na Ministarstvo pravde i dodao da je devet zahteva još u fazi procene.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.