Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2017, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dr Danica Grujičić: NATO nad Srbijom počinio ekološki genocid

U Beogradu je održana Tribina „Boj na Košarama" - simbol otpora i herojstva Srbije. Učešće je uzela i profesor dr Danica Grujičić, neurohirurg, načelnik Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Dr Danica je na svom FB profilu ukazala na ovu problematiku, te objavila video njenog, veoma emotivnog i potresnog govora na ovoj tribini.

"Prvi put u životu nisam uspela da suzdržim svoje suze tokom govora. Pred sobom sam imala roditelje čija deca su DALA ŽIVOT za ovu zemlju i vojnike koji su tada imali dvadesetak godina. Možda moje obraćanje Ministru nije bilo korektno ali država duguje svom narodu istinu i zaštitu. I ovo je bila jedinstvena prilika da se predstavnicima države predoče posledice NATO bombardovanja. Nijedna vlast od 2000. godine nije ispitala posledice agresije, a morala je. Nisam mogla da prećutim i da su MLADI danas u jako teškoj situaciji i da moramo da im se omogućimo da žive od svog rada i znanja a ne od volje partijskih činovnika.

Govor dr Danice Grujičić o NATO agresiji i njenim posledicama


Velika mi je čast bila da stojim i da se obratim pred živim heroijma i porodica čija deca nažalost više nisu preživela rat i horijski poginuli za ovu zemlju - NE ZA POLITIČARE već za svoj narod i svoju zemlju. I sramota je što većina naroda ne zna za herojsku odbranu Košara i što ne postoji u Beogradu veliki SPOMENIK svim herojima koji su tih meseci ginuli. A GINULA su DECA. Na Košarama je njih oko 250 uglavnom dece od dvadesetak godina branilo granicu i nalet od 6000 terorista. Nažalost živote je položilo 108 vojnika. Mi ne možemo biti svi hrabri kao vi ali možemo barem toliko da vas ne zaboravimo i da čuvamo vaš herojski podvig. Da buduće generacije uče o vama.

Kada se borite za ono u šta verujete ne smete kalkulisati i trgovati sa svojim uverenjima. Volela bih da se političari svih zemalja dozovu pameti da NIKADA više nigde na svetu NE BUDE RATA, jer u njemu nema ničeg dobrog."

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.