Donjeck: Krivični postupak protiv pripadnika NATO-a zbog ratnih zločina

Izvor: Vostok.rs, 22.Apr.2018, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donjeck: Krivični postupak protiv pripadnika NATO-a zbog ratnih zločina

U DNR-u se prikupljaju dokazi za pokretanje krivičnog postupka protiv pripadnika NATO-a, rekao je zamenik komandanta Operativne komande Vojske Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin, prenose RIA Novosti.

"Trenutno se prikupljaju činjenice i dokazni materijali za optužnicu od strane istražnih organa DNR-a za krivični postupak saučesništva NATO trupa u ratnim zločinima, kao i prema međunarodnim sudovima do međunarodnog suda u Hagu," - rekao je Basurin.

Ranije su predstavici DNR-a više puta saopštavali o prisustvu NATO pripadnika u Donbasu. Tako je i prošle nedelje Ministarstvo državne bezbednosti Luganske Narodne Republike saopštilo da je dobilo "spisak imena sa podacima pripadnika NATO".

Kako se navodi tu se nalaze državljani Norveške, Kanade, Letonije i Danske, a koji su uključeni takozvanu antiterorističku operaciju kijevskih snaga.

U februaru su vlasti DNR-a saopštile da u oblasti Volovahe pod kontrolom Kijeva, deluje grupa stranih instruktora, a kojom rukovodi predstavnik Oružanih snaga Velike Britanije.


Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Basurin: Prikupljamo dokaze u umiješanosti NATO-a u zločine

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Apr.2018

DONJECK - Donjecka Narodna Republika /DNR/ prikuplja dokaze o umiješanosti NATO u zločine koje je počinila ukrajinska vojska, rekao je portparol donjecke operativne komande Eduard Basurin..."Releventan materijal biće dostavljen lokalnim sudovima i kasnije međunarodnim tribunalima", ističe Basurin...On...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.