Dominacija NATO i EU - katastrofa

Izvor: B92, 05.Dec.2014, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dominacija NATO i EU - katastrofa"

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da nametanje dominacije NATO i Evropske unije može da ima katastrofalne posledice.

“Pokušaji da se dokaže da NATO i EU imaju monopol na istinu i da su bezbednost i prosperitet mogući samo u okviru njihovih granica su katastrofalni. Ako je takva logika ispravna, šta će nam onda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Organizacija za bezbednost i saradnju?“, rekao je Lavrov u Bazelu.

On je govoreći na sastanku istakoa da OEBS može biti efikasna samo ako postane punopravna međunarodna organizacija i alat za kolektivni odmor na zajedničke izazove.

Ministar spoljnih poslova Rusije je naglasio da Moskva i dalje insistira na mirnom rešavanju krize u Ukrajini i da se ona može završiti samo kroz direktan dijalog između Kijeva i samozvanih republika u Donjecku i Lugansku.

“Pokušaji da se pregovori pretvore u drugi tip formata u kojima Donjeck i Lugansk ne mogu da učestvuju su neprihvatljivi. Samo direktan dijalog sa ukrajinskom stranom može doneti rezultat“, istakao je Lavrov ističući doslednu politiku Rusije za dogovor postignut u Minsku 5. septembra.

Nešto ranije, američki državni sekretar Džon Keri pozvao je Rusiju da ne izoluje samu sebe i naveo da SAD pokušava da izbegne dalje konfrotacije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.