„Dok sam ja predsednik Moldavije neće biti NATO baza“

Izvor: Vostok.rs, 07.Maj.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Dok sam ja predsednik Moldavije neće biti NATO baza“

Neće biti nikakvih baza NATO-a u Moldaviji, rekao je moldavski predsednik Igor Dodon.

„U krajnjem slučaju, dok sam ja predsednik Moldavije, toga sigurno neće biti“, rekao je Dodon u intervjuu televiziji „Zvezda“.


On je uveren da bez odobrenja šefa države ne mogu biti izgrađene. On je naveo da njegovo mišljenje podržava najveći broj građana Moldavije.


„Čak i ako neko pokuša kroz Ustavni sud da zaobiđe, biće narodni potresi u republici Moldaviji i to će se loše završiti za one koju pokrenu taj proces“, dodao je predsednik.


Po ustavu Moldavija ima neutralni status. Međutim, od 1994. godine država sarađuje sa NATO-om u okviru individualnog plana partnerstva, a u Kišinjevu je aktivan informacioni centar Alijanse. U decembru 2017. godine u državi je otvoren biro za odnose sa NATO-om.


Dodon je više puta saopštava da se protivi tim merama.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.