Demonstranti spalili zastavu NATO u Strazburu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2009, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti spalili zastavu NATO u Strazburu

STRAZBUR - Antiratni demonstranti spalili su danas zastavu NATO-a na mostu koji preko Rajne spaja Francusku i Nemačku u Strazburu i izveli podrugljivi prikaz vazdušnog napada uoči samita tog vojnog saveza.

Hiljade policajaca raspoređene su pred samit povodom 60. godišnjice osnivanja NATO-a koji se održava u četvrtak i petak u Strazburu i susednim nemačkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gradovima Kelu i Baden-Badenu.

Na samitu će učestvovati predsednik SAD Barak Obama i 25 svetskih lidera.

Hiljade ljudi pridružilo se demonstracijama protiv rata u Avganistanu i drugih misija NATO-a.

Francusko ministarstvo odbrane upozorilo je na mogućnost sukoba i ekstremističkih akata.

Demonstranti su se danas pravili mrtvi na trgu u Strazburu i puštali sirene za vazdušnu opasnost.

Policija je izbliza pratila oko 200 demonstranata koji su spalili zastavu NATO-a na mostu Evropa koja spaja Francusku i Nemačku preko reke Rajne. Oni su protestovali zbog zatvaranja kuhinje na otvorenom u kampu demonstranata.

Druga grupa aktivista, obučenih kao klovnovi, ismevala je policiju i snažne mere bezbednosti pred samit NATO-a.

Aktivista Ben Ročfort izjavio je da protestuje protiv "globalne bezbednosne arhitekture" i "vojne vizije pravde i građanskih sloboda".
Pogledaj vesti o: Vojni samit

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.