Darmanović: Ne postoji potreba za alarmiranjem NATO- au vezi sa nesporazumom sa Srbijom

Izvor: RTS, 05.Jun.2020, 16:33

Darmanović: Ne postoji potreba za alarmiranjem NATO- au vezi sa nesporazumom sa Srbijom

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović rekao je da postoje mehanizmi unutar NATO-a koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi se procenilo da postoji vidno ugrožavanje bezbednosti države.
Srđan Darmanović je, odgovarajući na pitanje novinara, da li ima kontakte sa NATO-om u kontekstu povremeno narušene bezbednosne situacije i uplitanja jedne susedne države u unutrašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stvari Crne Gore, kazao da ne vidi da postoji potreba za nekim alarmiranjem u vezi sa trenutnim nesporazumima sa Srbijom.

"Imamo stalnu komunikaciju sa saveznicima raznim povodima, ne vidim da postoji potreba za nekim alarmiranjem u vezi sa trenutnim nesporazumima sa Srbijom. Vjerujem da će se političkim putem naći rješenje za te odnose koji sada nijesu na najboljem nivou", kazao je Darmanović posle sastanka sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, Gordanom Grlićem Radmanom.
Darmanović je podsetio da je danas tri godine od članstva Crne Gore u NATO i da su benefiti ogromni.
"Benefiti su ogromni, Crna Gora je danas drugačija zemlja, bezbjednija, sigurnija, imamo moćne saveznike, reformisali smo svoj sistem odbrane i bezbjednosti, zatim Crna Gora je prvi put u istoriji postala institucionalno dio zapadnog svijeta i porodice zapadnih demokratija", rekao je Darmanović.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CRNA GORA NAPRASNO PODSEĆA SRBIJU DA JE DEO NATO "Verujem da će se političkim putem naći rešenje za odnose sa Srbijom"

Izvor: Blic, 05.Jun.2020

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović rekao je da postoje mehanizmi unutar NATO koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi se procenilo da postoji vidno ugrožavanje bezbjednosti države.

Nastavak na Blic...

„Kampanja dezinformacija direktno usmjerena protiv Crne Gore sa najviših adresa u Rusiji i Srbiji“

Izvor: Vostok.rs, 05.Jun.2020

  "Crna Gora se, nakon što je epidemija koronavirusa stavljena pod kontrolu, ponovo našla na udaru dezinformacija, s ciljem stvaranja osjećaja nestabilnosti i ugroženosti, i predstavljanja naše zemlje kao nestabilnog faktora, kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu", saošptio je ministar...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.