Danas onlajn diskusija Jačanje veza između NATO i Srbije

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 07:06

Danas onlajn diskusija "Jačanje veza između NATO i Srbije"

U organizaciji Atlantskog saveta Srbije danas će biti održana onlajn diskusija “Jačanje veza između NATO-a i Republike Srbije”.

Ona će, kako je najavljeno, pregledati, predstaviti i promovisati ključne korake u odnosima NATO-a i Srbije.

Na skupu će biti ukazano na to da Srbija produbljuje svoj politički dijalog i saradnju sa NATO-om na pitanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od zajedničkog interesa, sa važnim fokusom na podršci demokratskim, institucionalnim i odbrambenim reformama.

U onlajn diskusiji učestvovaće šef NATO Kancelarije u Beogradu general Tomazo Vitale, ministar Savetnik iz odeljenja za NATO i Partnerstvo za mir Ministarstva spoljnih poslova Srbije Saša Kostić, te novinar, spoljno-politički komentator Boško Jakšić.

Moderator diskusije biće predsednik Atlantskog saveta Srbije Vladan Živulović, a očekuje se i uključenje iz Brisela, odakle će se javiti predstavnik Odeljenja za javnu diplomatiju NATO-a.

Među temama o kojima će razgovarati učesnici konferencije biće odnosi između Srbije i NATO-a, saradnja u vanrednim situacijama, te politika vojne neutralnosti Srbije i da li je ona prepreka u partnerstvu NATO-a i Srbije ili potencijalno otežava buduću saradnju.

Razgovaraće se i o tome koja je “svrha” NATO kancelarije u Beogradu i šta ona predstavlja Srbiji i samoj Alijansi, ali i o tome da li građani znaju kako i koliko NATO i Srbija sarađuju.

Jedno od pitanja, s obzirom na pandemiju Kovida 19, biće i kako se NATO snašao u toj krizi, te šta se sve moglo videti tokom krize na međunarodnom nivou.

Konferencija se može ispratiti na Facebook Live na stranici YATA Serbia (www.facebook.com/yata.serbia/).

Projekat je podržala Ambasada SAD u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.