Izvor: JUGpress.com, 25.Mar.2020, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan sećanja na žrtve NATO bombarovanja u Surdulici

SURDULICA

Predsednik skupštine opštine Surdulica i narodni poslanik Novica Tončev položio je danas cveće na Spomenik stradalima u NATO bombardovanju Srbije 1999. ispred Surduličkog kulturnog centra i na Masuričkom groblju.

Surdulica je grad u Srbiiji koji je sa 34 poginule osobe pretrpeo najveće ljudske žrtve tokom NATO agresije, u odnosu na broj stanovnika. Bombardovanje Surdulice odvijalo se u više navrata kada je poginuo veliki broj civila uz ogromnu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << materijalnu štetu. Tokom bombardovanja pogođene su osnovna škola, “Sanatorijum” – specijalna bolnica za tuberkulozne bolesnike, starački dom, dva paviljona u centru za izbeglice u Surdulici, Vodovod, stambene zgrade, privatne kuće, navodi se u saopštenju.

„Prošla je 21. godina od razaranja našeg grada i stradanja naših ljudi u NATO bombardovanju. Na Surdulicu su bespoštedno padale bombe koje su odnele veliki broj života i to nikada nećemo moći da zaboravimo. Mi Surduličani smo jaki i ponosni ljudi, kuće smo izgradili, srušeno smo obnovili, ali izgubljeni životi neprestano bole i podsećaju na zločin kakav se više nikada ne sme ponoviti. I u ovim danima smo u velikoj borbi za naše roditelje, za našu decu, za sve nas.  Kao i te teške 1999. tako smo i danas svi u Surdulici ujedinjeni u želji da sačuvamo ono što je najvrednije, a to je svaki ljudski život. Znam da ćemo i iz ove borbe svi zajedno izaći i bolji i jači”, izjavio je Novica Tončev, prenosi se u saopštenju.

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.