Da se građanima objasni šta sve Srbija radi sa NATO

Izvor: B92, 12.Jul.2018, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da se građanima objasni šta sve Srbija radi sa NATO"

Zamenik pomoćnika generalnog sekretara NATO Džejms Apaturaj ističe da saradnja Srbije sa Rusijom nije u kontradikciji sa saradnjom Beograda sa NATO.

On je naglasio da vojna alijansa ima puno poštovanje prema vojnoj neutralnosti Srbije.

„NATO ne postavlja nikakve limite saradnji sa Srbijom zbog tesne saradnje Beograda sa Rusijom. Ne postoji kontradikcija za nas u dobrim odnosima sa Rusijom i sa NATO. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << I mi bi želeli da imamo bolje odnose sa Rusijom“, naglasio je on.

Apaturaj je u izjavi Tanjugu, RTS i TV Prva naglasio da bi NATO želeo više javne diplomatije u Srbiji, da se građanima objasni šta sve ta zemlja radi sa vojnom alijansom.

„To je važno kako bi građani shvatili da postoji dobar odnos između nas dana i da želimo još više saradnje“, poručuje on.

Apaturaj je ukazao da NATO sarađuje mnogo sa Srbijom i da u toj zemlji ima i svoju kancelariju preko koje pomaže i podržava Srbiji u reformi odbrane.

Naglašava da postoje i zajedničke vežbe, preko kojih Vojska Srbije može da uči kako da bolje sarađuje sa vojskama drugih zemalja.

Zamenik pomoćnika generalnog sekretara NATO najavio je da će uskoro u Srbiji biti održana velika vežba za reagovanje u vanrednim situacijama, na kojoj će se vežbati reakcija civilnih organizacija i vojske na elementarne nepogode i incidente.

„Vežba koja će se održati je fokusirana na civilno planiranje reakcije na nepogode i incidente. Ne radi se samo o vojnoj vežbi, već o civilno-vojnoj saradnji u takvim situacijama“, kazao je on.

Apaturaj je objasnio da Srbija odlično priprema ovu vežbu i da ga raduje što je ta zemlja domaćin.

Ukazao je da će na vežbu doći partneri iz mnogih krajeva sveta.

Apaturaj ističe da NATO sa vladom Srbije razgovara i o daljim projektima, koji bi bili specifični, na primer o boljoj sajber odbrani.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Da se objasni građanima da Srbija sarađuje sa NATO"

Izvor: Radio 021, 12.Jul.2018

Zamenik pomoćnika generalnog sekretara NATO Džejms Apaturaj ističe da saradnja Srbije sa Rusijom nije u suprotnosti sa saradnjom Beograda sa NATO...On je naglasio da vojna alijansa ima puno poštovanje prema vojnoj neutralnosti Srbije..."NATO ne postavlja nikakva ograničenja saradnji sa Srbijom zbog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.