Izvor: Vostok.rs, 21.Maj.2016, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li smo zaboravili

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Kanada predviđaju prisustvo svojih vojnika u istočnom bloku NATO-a, uključujući Poljsku, izjavio je šef poljske diplomatije Vitold Vaščikovski posle razgovora sa predstavnicima zemalja tog bloka u Briselu.
 
Ministar spoljnih poslova Poljske Vitold Vaščikovski tokom konferencije za medije u Ankari
© AFP 2016/ ADEM ALTAN
Poljska za odustajanje od izvršenja akta Rusija-NATO
„Sve tri države predviđaju prisustvo svojih vojnika na teritoriji istočnog bloka“, rekao je Vaščikovski, a prenosi informativna agencija RAR.
 
Prema njegovim rečima, Poljska je dobila uveravanja o tome da će vojno prisustvo biti obezbeđeno i na njenoj teritoriji, a reč je o vojnicima i vojnoj tehnici.
 
Ministar nije saopštio druge detalje. Prema njegovim rečima, to će učiniti ministar odbrane Antoni Mačerevič koji će u junu učestvovati na sastanku ministara odbrana zemalja NATO-a.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.