DVA NATO BRODA UPLOVILA U CRNO MORE: Ušli po specijalnom zadatku, ruska flota im krenula u susret

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2021, 15:33

DVA NATO BRODA UPLOVILA U CRNO MORE: Ušli po specijalnom zadatku, ruska flota im krenula u susret

Ruske snage prate svaki njihov potez

Minolovci španske i grčke mornarice uplovili su u vode Crnog mora, njihove aktivnosti prati ruska Crnomorska flota, saopštio je Nacionalni centar za kontrolu odbrane Rusije.

- Snage i sredstva Crnomorske flote pristupile su praćenju akcija minolovaca "Taho" španske Ratne mornarice i "Europe" grčke Ratne mornarice, koji su uplovili u Crno more 25. februara 2021. godine - navodi se u saopštenju.

Ovo nije prvi put >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se brodovi drugih država pojavljuju u Crnom moru. Rusija je ukazivala i na neviđenu aktivnost avijacije NATO-a iznad Crnog mora, saopštivši da se broj letova izviđačkih aviona povećao za 40 odsto, a u blizini Krima - za 60 odsto.

Ranije je šef Alijanse Jens Stoltenberg izjavio da je NATO pojačao prisustvo u Crnom moru kao odgovor na "aktivnosti Rusije u regionu".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.