Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2015, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS zahteva referendum o sporazumu sa NATO

Demokratska stranka Srbije danas je, na godišnjicu bombardovanja, Ministarstvu za spoljne poslove i Ministarstvu odbrane predala javni proglas o nepristajanju na Sporazum o individualnom akcionom planu saradnje Srbije i NATO (IPAP) i zahtev za raspisivanjem referenduma o tom sporazumu.

DSS je ispred Ministarstva spoljnih pslova razvila veliki transparent "Nikad u NATO", a predsednik Političkog saveta te stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Dušan Proroković upozorio je da Srbija može biti suočena sa nekoliko krupnih posledica posle primene tog sporazuma.

"Jedna od njih je mogućnost da naše nebo i teritorija budu ustupljeni NATO snagama za neke buduće intervencije u Crnomorskom basenu protiv Rusije", rekao je Proroković.

Podsećajući da je IPAP potpisan pre nekoliko dana, Proroković je naveo da njegova primena može da prouzrokuje i to da domaći vojni kapaciteti mogu biti korišćeni čak i za "uvežbavanje vojnih snaga Albanije koja bi nekada u budućnosti intervenisala protiv Srba na Kosovu i Metohiji".

Stav DSS-a je da je taj sporazum u pravnom smislu ništavan, a u moralnom smislu potpuno neprihvatljiv zbog čega će zahtevati raspisivanje referenduma na kome bi se građani Srbije izjasnili da li je za njih prihvatljivo produbljivanje i proširivanje saradnje sa NATO.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

DSS zahteva referendum o sporazumu sa NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2015

Demokratska stranka Srbije danas je, na godišnjicu bombardovanja, Ministarstvu za spoljne poslove i Ministarstvu odbrane predala javni proglas o nepristajanju na Sporazum o individualnom akcionom planu saradnje Srbije i NATO (IPAP) i zahtev za raspisivanjem referenduma o tom sporazumu...DSS je ispred...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.