Izvor: S media, 27.Maj.2013, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ SA DELEGACIJOM PS NATO: Srbija insistira na stabilnosti regiona

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je u današnjem razgovoru sa članovima delegacije Parlamentarne skupštine NATO-a da Srbija insistira na trajnoj stabilnosti u regionu i na rešavanju svih otvorenih pitanja dijalogom, saopštila je Vlada Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, Dačić je naveo da medjunarodna mirovna misija na Kosovu i Metohiji ostaje garant bezbednosti Srba.

"Vlada Srbije je pokrenula dijalog sa privremenim vlastima u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Prištini kako bi se obezbedio trajni mir i opstanak srpske zajednice na Kosovu i Metohiji. Insistiramo na održivim rešenjima, u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija, ne narušavajući potvrdjeni princip o statusnoj neutralnosti", ocenio je srpski premijer.

Dačić je pozvao članove delegacije Parlamentarne Skupštine NATO-a da u svojim zemljama objasne nastojanja Srbije i da pomognu da vlastiu njihovim državama pomognu evropski put Srbije.

Članovi delegacije Parlamentarne Skupštine NATO-a su istakli da Srbija, kao jedna od najvažnijih država na Balkanu, gradi mir i stabilnost u regionu i izrazili uverenje da će Srbija nastaviti putem evropskih integracija i uskoro dobiti datum početka pregovora za članstvo u Evropskoj uniji.

(Beta)

Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljevic/DS

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Dačić: Kfor ostaje garant bezbednosti Srba u KiM

Izvor: Press, 27.Maj.2013

On je takođe pozvao članove delegacije Parlamentarne Skupštine NATO-a da u svojim zemljama objasne nastojanja Srbije i da pomognu da vlasti u njihovim državama pomognu evropski put Srbije... Članovi delegacije Parlamentarne Skupštine NATO-a su istakli da Srbija, kao jedna od najvažnijih država...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.