D S S: Protest zbog NATO konferencije

Izvor: S media, 08.Jun.2011, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D S S: Protest zbog "NATO konferencije"

Demokratska stranka Srbije najavila je danas da će u nedelju, 12. juna, u centru Beograda organizovati protestni skup zbog održavanja Strategijske vojne konferencije za partnere. Skup će biti održan na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Demokratska stranka Srbije najavila je danas da će u nedelju, 12. juna, u centru Beograda organizovati protestni skup zbog održavanja Strategijske vojne konferencije za partnere.

Protesni skup, zbog organizovanja " >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << NATO konferencije" biće održan na platou ispred Filozofskog fakulteta sa početkom u 16 sati, izjavio je na konferenciji za novinare potpredsednik D S S-a Miloš Jovanović.

On je ponovo pozvao vlast da otkaže tu konferenciju koja, po njegovoj oceni, predstavlja poniženje za državu i građane, a najavio je i druge akcije protiv održavanja skupa.

Prema njegovim rečima, tu spada, uz današnju vanrednu konferenciju za novinare i organizovanje, u subotu, javne tribine u opštini Stari grad.

Jovanović smatra i da organizovanjem te konferencije, početkom iduće sedmice, "vlast nastavlja da radi na učlanjenju Srbije u NATO, a da su nosioci svih tih aktivnosti ministar odbrane Dragan Šutanovac, predsednik Srbije Boris Tadić i Vlada Srbije".

D S S i SRS: Predstavnici Vlade odstupaju od državne politike

Koštunica: D S S želi samostalno na izbore

Tajna ko puni kase stranaka

On je izrazio očekivanje i da će se građani pridružiti osudi organizovanja te konferencije kao i protestnim akcijama D S S -a. Strategijsku vojnu konferenciju za partnere, od 13. do 15. juna organizuje Saveznička komanda za transformaciju iz Norfolka u SAD.

Uz države članice NATO, na skupu će biti i predstavnici država koje su u programu "Partnerstvo za mir", Mediteranskom dijalogu i Istanbulskoj inicijativi kao i predstavnici Rusije, Brazila, Australije, Indije, Japana, Novog Zelanda, Pakistana i drugih.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.