Crnogorski pištolj po standardu NATO

Izvor: Blic, 14.Dec.2011, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorski pištolj po standardu NATO

Pištolj "tara" kalibra devet milimetara, proizveden u vojnoj fabrici u Mojkovcu, prvi je crnogorski proizvod kodifikovan po NATO standardima, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane Crne Gore.

Taj pištolj je prvi proizvod crnogorske namenske industrije, kome je dodeljen kod NATO pakta, koji je dobila i sama fabrika u Mojkovcu. Crna Gora je od Bugarske dobila pravo da koristi njen softver za kodifikaciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Crnogorski ministar odbrane Boro Vučinić primio je delegaciju Nacionalnog kodifikacionog biroa Bugarske, koja je Crnoj Gori besplatno ustupila prava na korišćenje softvera.

Vučinić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo kodifikovanjem pištolja "tara" kalibra devet milimetara kao prvog originalnog proizvoda namenske industrije Crne Gore.

On je ocenio da je kodifikacija pištolja po NATO standardima dobra prilika za crnogorke firme koje se bave namenskom industrijom.

"Ovim su počele da se realizuju dvogodišnje pripreme Ministarstva odbrane za stvaranje ambijenta i uslova za potpuni pristup najvećem odbrambenom tržištu na svetu od 25 NATO i 28 drugih zemalja", kazao je Vučinić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.