Crna Gora potpisala sporazum o pristupanju NATO-u

Izvor: B92, 19.Maj.2016, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora potpisala sporazum o pristupanju NATO-u

Brisel -- Dvadeset osam članica Alijanse potpisalo je u Briselu Protokol o pristupanju Crne Gore u NATO.

Uoči potpisivanja premijer Milo Đukanović poručio je da današnji dan ima posebnu simboliku za Crnu Goru jer korespondira sa proslavom decenije nezavisnosti te države.

"Čast mi je što imam priliku da vam se obratim u ovom važnom trenutku za moju zemlju. Jednako važnom kao 2. decembra kada ste poslali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pozivnicu. Potpisivanjem na nivou ministara spoljnih poslova odali ste veliko priznanje našim naporima na putu do punopravnog članstva", rekao je Đukanović.

Đukanović je rekao da je potpisivanje Protokola potvrda da je Crna Gora 21. maja 2006. zakoračila pravim putem.

"Za deset godina došli smo na korak do članstvo u NATO i na poodmaklom smo putu ka EU. Znači da smo izabrali dobar put", smatra Đukanović i zaključio: "Potpisivanjem Protokola naš posao se ne završava".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.