Izvor: Blic, 15.Mar.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri NATO vojnika poginula u eksploziji na istoku Avganistana

Četiri vojnika iz sastava NATO u Avganistanu poginula su u eksploziji bombe na istoku zemlje, saopštila je Alijansa.

U saopštenju NATO se ne spominje iz kojih zemalja su poginuli vojnici. Agencija Rojters je napomenula da su na istoku Avganistana većinom stacionirani Amerikanci. Od početka godine u Avganistanu je poginuo 61 vojnik.

U Avganistanu se nalazi oko 70.000 stranih vojnika pod komandom NATO i američke vojske, koji se bore protiv talibanskih pobunjenika. SAD planiraju ove godine da u Avganistan upute još 17.000 vojnika da bi pomogli da se zemlja stabilizuje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avganistan: Poginulo 4 vojnika NATO

Izvor: B92, 15.Mar.2009

Kabul -- Četvorica vojnika iz sastava NATO u Avganistanu poginuli su u eksploziji bombe na istoku zemlje, saopštila je Alijansa... U saopštenju NATO se ne spominje iz kojih zemalja su poginuli vojnici. Agencija Rojters je napomenula da su na istoku Avganistana većinom stacionirani Amerikanci. U Avganistanu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.