Čavušoglu: S-400 će biti integrisan u sistem NATO-a

Izvor: RTS, 16.Maj.2019, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavušoglu: S-400 će biti integrisan u sistem NATO-a

Raketni sistem S-400 koji Turska kupuje od Rusije, biće pod kontrolom Ankare, izjavio je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.
Čavušoglu je tokom posete Letoniji naveo da "neki kažu da će sistemi S-400 predstavljati pretnju za borbene avione F-35".

"Ovi sistemi će biti pod našom kontrolom. Oni će biti integrisani u sistem NATO-a. Oni će biti pod našom potpunom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kontrolom", rekao je turki šef diplomatije za Hurijet, prenosi Tas.
Podsetio je da se Ankara obratila Vašingtonu inicijativom za osnivanje zajedničke radne grupe, koja bi razmatrala načine za rešavanje spora oko planova Turske za kupovinu sistema S-400.
Čavušoglu je u sredu negirao da Turska odlaže kupovinu ruskog protivraketnog sistema S-400 zbog napetih odnosa sa SAD.
Pogledaj vesti o: NATO,   Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.