CG može da ručuna na podršku NATO

Izvor: B92, 26.Sep.2012, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"CG može da ručuna na podršku NATO"

Njujork -- Crna Gora i dalje može da računa na podršku NATO-a, poručio je generalni sekretar Alijanse Anders Fog Rasmusen šefu crnogorske diplomatije Nebojši Kaluđeroviću.

Oni su, kako je saopšteno iz crnogorske vlade, razgovarali u Njujorku, na marginama 67. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Kaluđerović je upoznao Rasmusena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s trenutnim stanjem priprema za prezentiranje trećeg godišnjeg plana u okviru Akcionog plana za članstvo (MAP). MAP se smatra predvorjem punopravnog članstva u NATO-u.

Rasmunsen je, kako se navodi, odao priznanje Crnoj Gori na postignutim rezultatima u procesu evroatlantskih integracija.

Kaluđerović se, kako je saopšteno, u Njujorku sastao i s nemačkim ministrom inostranih poslova Gidom Vesterveleom, koji je ponovio punu podršku Berlina ostvarivanju strateških prioriteta Crne Gore - članstvu u EU i NATO-u.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.