CG: Milačić zapalio zastavu NATO, Ministarstvo: Propali performans

Izvor: B92, 04.Apr.2019, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Milačić zapalio zastavu NATO, Ministarstvo: Propali performans

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić sa svojim pristalicama zapalio je, na godišnjicu NATO-a, na trgu u centru Podgorice zastavu Severnoatlantske alijanse.

Učesnici te akcije nosili su fotografije na kojima su žrtve NATO bombardovanja 1999.

Tokom performansa na glavnom trgu u Podgorici čule su se i sirene, kao podsećanje na bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine.

"NATO, nek ti je srećan rođendan. Dabogda ti bio poslednji", kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milačić tvrdeći da je reč o najvećoj zastavi NATO saveza koju je neko u istoriji ove alijanse zapalio.

Ovim, kako je rekao, želi da pošalje poruku da je reč o "nedemokratskoj organizaciji koja ubija nedužne širom sveta", te da se radi o "plamenu slobode koji treba da se vidi do Vašingtona i Brisela".

Ministarstvo odbrane je u reagovanju navelo da se radi o još jednom propalom performansu nosilaca retrogradnih ideja u Crnoj Gori koji pokušavaju zadnjih godina Crnu Goru da vrate "u balkansko blato sukoba i zaostajanje za savremenim demokratskim i naprednim svetom".

"Performans jednog od vođa aktuelnih opozicionih protesta na Trgu nezavisnosti u Podgorici, povodom 70 godina od osnivanja NATO, samo je još jedan snažan argument ispravnosti svih odluka koje je Crna Gora donela od obnavljanja nezavisnosti. Jedna od tih odluka svakako je članstvo Crne Gore u Alijansi", naveli su iz ministarstva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.