Bugari bi pod raketni štit NATO

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 16.Maj.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugari bi pod raketni štit NATO

SOFIJA - Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen posetiće Bugarsku 20. maja, izjavio je bugarski ministar odbrane Anju Angelov, koji je istakao da će njegova zemlja tražiti da bude uključena u protivraketni štit Severnoatlantske alijanse.

Angelov je na konferenciji za novinare kazao da će se Rasmusen u Sofiji sastati sa bugarskim predsednikom Georgijem Prvanovim, premijerom Bojkom Borisovim i rukovodstvom Ministarstva odbrane. "Upoznaćemo generalnog sekretara >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << NATO s onim što radimo u okviru Bugarske armije, kako bi odgovorili novim izazovima. Razmotrićemo realne pretnje po Bugarsku i analizirati odgovornost u okviru NATO. Naš geografski položaj pruža mogućnost da ocenimo kao mogući rizik napad balističkim raketama srednjeg i malog dometa", rekao je Angelov.

On je istakao da će bugarska strana izložiti svoj stav u vezi s novom strateškom koncepcijom NATO i reorganizacijom saveza.

"Kad je reč o sistemu kolektivne protivraketne odbrane (PRO), Bugarska će se založiti pred NATO za donošenje konkretne odluke o njenom razvoju. Tražićemo da budemo uključeni u protivraketnom štitu. Još se, međutim, ne vode razgovori gde i kakvi elementi PRO će biti instalirani", naglasio je bugarski ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, te pojedinosti će biti razmatrane kada se stigne do razgovora na tehničkom nivou.

Bugarske marionete izvrsavaju besprijekorno naredbe svojih CIA-mentora, a sve u interesu toga jadnog i ugrozenog bugarskog naroda..... uh, muka mi je kad ih cujem ili vidim!

Sacekajte samo pravoslavni izdajnici, doci ce uskoro vrijeme kad cete vi opet prositi i rovariti po kantama za smece u Srbiji, samo cekajte...bice vas svugdje....ha ha ha

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.