Rasmusen: Budućnost u pomirenju

Izvor: B92, 09.Jul.2013, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasmusen: Budućnost u pomirenju

Brisel -- Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen ocenio je da je budućnost zapadnog Balkana u dijalogu i pomirenju.

On je pozvao pripadnike svih zajednica na Kosovu da razmotre pristupanje Kosovskim bezbednosnim snagama radi obezbeđivanja toga da one nastave da budu stvarno multietničke i reprezentativne snage.

Savet NATO-a je danas saopštio da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << KBS dostigle punu operativnu sposobnost i da su u potpunosti u mogućnosti da ispune zadatke koje imaju u okviru svog mandata, u skladu sa standardima koje je izradio NATO.

KBS ostaju ono što su oduvek bile, poručio je Rasmusen objasnivši da imaju zadatak da sprovode operacije civilne zaštite i da podrže civilne vlasti u odgovorima na elementarne nepogode i druge hitne slučajeve. NATO će, kako je najavio, nastaviti da pruža podršku i savete preko tima za vezu i savete.

Rasmusen je, u saopštenju, naveo da i misija Kfora ostaje nepromenjena, a to je očuvanje bezbednog okruženja za sve građane i zajednice na Kosovu.

“Mi ćemo nastaviti da ispunjavamo našu misiju u skladu sa mandatom UN”, poručio je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sve zajednice da se uključe u KBS

Izvor: Akter, 09.Jul.2013

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen ocenio je danas da je budućnost zapadnog Balkana u dijalogu i pomirenju

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.