Brnabić: NATO poštuje vojnu neutralnost Srbije

Izvor: B92, 02.Avg.2017, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: NATO poštuje vojnu neutralnost Srbije

Podgorica -- Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je najvažnije da NATO poštuje vojnu neutralnost Srbije, kao što Srbija poštuje odluke zemalja u regionu da uđu u NATO.

Brnabić, koja se u Podgorici gde je održan samit Američko-jadranske povelje sastala sa američkim potpredsednikom Majkom Pensom, izjavila za RTS da tvrdnja da dijalog SAD i Srbije ide dobro znači da je to bio drugi sastanak sa srpskim državnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrhom u kratkom vremenskom periodu.

"Imao je i predsednik Aleksandar Vucić sastanak koji je od strane potpredsednika Pensa ocenjen jako dobro. Pričali smo pre svega o odnosu Srbije i NATO koji je dobar. Rekla bih da je najvaznije da NATO poštuje u potpunosti vojnu neutralnost Srbije, a da Srbija svakako poštuje odluke zemalja u regionu koje zele da postanu deo NATO alijanse", navela je Brnabić.

Ona je stoga konstatovala da "imamo potpuno međusobno uvažavanje i međusobno razumevanje" i da je to važno.

Komentarišući podatke o sporijem rastu ekonomije, Brnabić je istakla da će u naredne dve nedelje biti poznate kratkoročne mere vlade koje će omogućiti suficit u budžetu.

"Vlada planira da preduzme kratkoročne mere koje će nam omogućiti suficit u budžetu zbog dobre fiskalne discipline i mi ćemo te mere znati u narednih dve nedelje", kazala je ona.

Premijerka Srbije je istakla da sve ono što je vlada Republike Srbije mogla da uradi daje fantastične rezultate.

"Industrijska proizvodnja i prerada - skok veći od šest odsto, skok izvoza veći od 10 odsto, javni dug u ovom trenutku je smanjen na oko 65 odsto, nezaposlenost smanjena na oko 14 odsto", navela je Brnabić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Potpuno međusobno uvažavanje: NATO poštuje vojnu neutralnost Srbije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2017

Premijerka Ana Brnabić ocenila da su odnosi SAD i Srbije sve bolji..Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je najvažnije da NATO poštuje vojnu neutralnost Srbije, kao što Srbija poštuje odluke zemalja u regionu da uđu u tu alijansu...Brnabić, koja se u Podgorici gde je održan...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.