Britanija šalje bespilotnu letelicu u Poljsku i Rumuniju

Izvor: Blic, 11.Mar.2014, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija šalje bespilotnu letelicu u Poljsku i Rumuniju

Britanija će u Poljsku i Rumuniju, prema granici s Ukrajinom, poslati bespilotnu letelicu RAF-a, da bi nadzirala situaciju u toj zemlji, saopštilo je danas britansko ministarstvo odbrane.

Bespilotna letelica će obavljati letove u vazdušnom prostoru Poljske i Rumunije, naglasio je predstavnik toga ministarstva, dodajući da se ona šalje u okviru misije NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se poboljša nadzor nad državama Baltika, prenosi Glas Rusije.

Prema ranijem saopštenju, Savet NATO je doneo odluku o obavljanju redovnih letova radarskih aviona AWAKS, kako bi se nadgledala situacija na Krimu i uopšte u Ukrajini. Ovi avioni će poletati iz britanske baze Vadington, u Linkonširu i nemačke baze Gajlenkirhen, u blizini granice s Belgijom.

Prethodno je Vašington saopštio kako će u cilju povećanja odbrambenih kapaciteta Poljske i baltičkih država, SAD u te zemlje poslati do 18 borbenih aviona F-16 i nekoliko letilica za punjenje aviona gorivom u vazduhu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.