Bolesni starac rešio da ode i sa sobom na onaj svet povede polovinu čovečanstva

Izvor: B92, 08.Jul.2023, 15:55

"Bolesni starac rešio da ode i sa sobom na onaj svet povede polovinu čovečanstva"

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da američki lider Džo Bajden mami kijevski režim perspektivom članstva u NATO-u.

On je dodao da bi takva realizacija značila treći svetski rat i da nije isključena mogućnost da je Bajden "odlučio lepo da ode, izazivajući nuklearni Armagedon i vodeći sa sobom na onaj svet polovinu čovečanstva".

"Zatim je, istina, sramno bežao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Avganistana. Zatim, da bi sakrio sramotu, razorio je ekonomiju Evrope. Najzad, isporučivši stotine tona oružja Ukrajini, raspirio je krajnje opasan, dugotrajan sukob s Rusijom, usled kojeg kijevski režim ruši ostatke svoje zemlje. Sada, kada je iscrpeo sve resurse, Bajden obećava kasetne bombe i ponovo mami neonaciste u Kijevu perspektivom u NATO-u, čija realizacija znači treći svetski rat", napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, takva je politika svakog američkog lidera i vladavine "duboke države" u SAD: dominacija i ograničavanje drugih zemalja.

"Može se reći i da je on bolesni starac koji pati od demencije. Tipa, ne zna šta radi. Na to upozoravaju Tramp i znatan broj Amerikanaca. A možda je sve potpuno drugačije? Možda je umirući deda, vođen bolesnim fantazijama, prosto rešio lepo da ode, uz izazivanje nuklearnog Armagedona i vođenje sa sobom na onaj svet polovine čovečanstva", zaključio je Medvedev.

Bajden je ranije izjavio da je na sastanku s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom odbio da Rusiji da garancije da se Ukrajina neće učlaniti u NATO. Bajden je dodao da je s velikom mukom doneo odluku o isporučivanju kasetne municije Kijevu, ali da je ona neophodna Ukrajincima radi uspeha u kontraofanzivi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.