Blizu ste, reče Stoltenberg Zelenskom

Izvor: B92, 12.Jul.2023, 13:14

Blizu ste, reče Stoltenberg Zelenskom

Ukrajina je sada bliža NATO-u nego ikada ranije, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

On je, tokom zajedničke konferencije za novinare sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim na samitu NATO-a u Viljnusu, rekao da se raduje danu kada će se sresti kao saveznici.

On je to ekao Zelenskom, ne preciziravši kada će Ukrajina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postati članica NATO.

Zelenski je ocenio da su rezultati samita NATO dobri, ali da bi bilo idealno da je Kijev dobio poziv da se pridruži Alijansi.

On je dodao da je važna odluka NATO da Ukrajina ne mora da sledi Akcioni plan za članstvo na putu ka pridruživanju tom vojom savetu i dodao da je primio "pozitivne vesti" o paketima za odbranu, koji su najavljeni tokom samita u Viljnusu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenski: Ukrajina je svesna da podrška Zapada zavisi od situacije na frontu

Izvor: Danas, 12.Jul.2023

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas na konferenciji za novinare u Viljnusu, gde je učestvovao na samitu NATO, da je svestan da podrška Zapada njegovoj zemlji zavisi od situacije na frontu.

Nastavak na Danas...

Šta je to rekao Zelenskom? Bajdene, odmori VIDEO

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 08:28

Predsednik SAD Džo Bajden obratio se ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom tokom samita NATO u sredu, nazivajući ga imenom njegovog neprijatelja..."Vladimir i ja.. Ne bi trebalo da budem toliko prisan", rekao je Bajden na konferenciji za novinare u Viljnusu. Zatim se ispravio i rekao: "Gospodin...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.