Bivsi šef NATO uporedio Avganistan sa operacijom na Kosovu

Izvor: S media, 06.Mar.2010, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivsi šef NATO uporedio Avganistan sa operacijom na Kosovu

Nekadašnji generalni srekretar NATO Džordž Robertson izjavio je da se Alijansa "nalazi na ivici ambisa" i uporedio kampanju u Avganistanu sa bombardovanjem Kosova i Srbije 1999. godine.

Robertson je juče kritikovao lidere NATO zbog toga što "evropskoj javnosti, koja se sve više okreće protiv operacije u Avganistanu, ne objašnjavaju zašto je pobeda u Avganistanu bitna za mir i bezbednost evropskog kontinenta" >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i dodao da je, kako smatra, slična situacija bila i u slučaju bombardovanja Kosova.

"Borili smo se protiv dobro naoružanog protivnika, koji se koristio zastrašujućim, drugačijim metodama od naših i koji se pokazao veoma sposobnim u borbi, ali odneli smo pobedu.... Uverili smo (Slobodana) Miloševića i njegove generale da nećemo odustati. Naša kampanja je bila i vojna i informativna. Pridobili smo svetsku javnost jednostavnim svakodnevnim porukama", rekao je Robertson.

Robertson, koji je bio generalni sekretar NATO od 1999. do 2004. smatra i da se Alijansa nalazi "na ivici ambisa, dok je svet zahvaćen sve većim nezadovoljstvom i previranjima".

"Jedino otvoren i pošten razgovor može da nas spasi od propasti", rekao je Robertson na godišnjem skupu članova Atlantskog saveta Sjedinjenih Država, održanom u rezidenciji nemačkog ambasadora u Vašingtonu.

On je dodao da smatra da bi misija u Avganistanu mogla da doživi neuspeh, preneo je Glas Amerike.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.