„Biti dio NATO-a je privilegija za Crnu Goru“

Izvor: Vostok.rs, 04.Apr.2021, 13:40

„Biti dio NATO-a je privilegija za Crnu Goru“

"Osnovni stub na kojem se temelji partnerstvo sada već 30 država članica je kolektivna odbrana i sadržan je u članu 5 Vašingtonskog ugovora kojim se napad na jednu državu članicu NATO-a tretira kao i napad na sve ostale. Biti dio jednog takvog sistema je privilegija za državu Crnu Goru i važno je istaći da već u junu obilježavamo četvrtu godišnjicu pristupanja Sjevernoatlantskoj alijansi. Osim prilike da dijeli zajedničke ideje i vizije zapadnih demokratija, Crna Gora je stekla mogućnost da kroz ravnopravno učešće u procesu donošenja odluka po principu konsenzusa utiče na kreiranje globalnih bezbjednosnih politika", rekla je Injac, prenosi RTCG. "Svjesni činjenice da je u zajedništvu i jedinstvu snaga, Crna Gora ostaje posvećena punom doprinosu sistemu kolektivne bezbjednosti kroz afirmaciju vrijednosti koje Sjevernoatlantska alijansa baštini, ali i kroz dalja ulaganja u sektor odbrane kako bi se postojeći odbrambeni kapaciteti dodatno unaprijedili. Crna Gora je stekla mogućnost da kroz ravnopravno učešće u procesu donošenja odluka po principu konsenzusa utiče na kreiranje globalnih bezbjednosnih politika", dodala je Injac.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Crna Gora džaba šetala - članstvo u NATO i dalje ''privilegija'' kažu iz vlasti!

Izvor: KMnovine.com, 04.Apr.2021

Crna Gora ostaje posvećena punom doprinosu sistemu kolektivne bezbednosti kroz afirmaciju vrednosti koje Severnoatlantska alijansa baštini, rekla je ministar odbrane Crne Gore Olivera Injac..... .Ona je dodala da će se nastaviti dalja ulaganja u sektor odbrane, kako bi se postojeći odbrambeni kapaciteti...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.