Biolaboratorije su vojni objekti NATO? Mogli bi da napadnu

Izvor: B92, 30.Jun.2022, 18:46

Biolaboratorije su vojni objekti NATO? "Mogli bi da napadnu"

Američke biolaboratorije, stvorene van nacionalne teritorije, zapravo su postale vojni objekti NATO.

To je izjavila zamenica predsednika ruske Državne Dume Irina Jarovaja, izjavila je danas da su

Kopredsedavajuća parlamentarne komisije koja istražuje američke biološke laboratorije u Ukrajini, upozorila je da bi te laboratorije mogle da se koriste za nepredvidive biološke napade, prenosi agencija TAS S.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"U svetlu poslednjih jučerašnjih izjava generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, kao i zvaničnika NATO koji Rusiju navode među svojim neprijateljima, možemo sa sigurnošću reći da su se njihove izjave o stvaranju dodatne vojne infrastrukture NATO, počev od 2014. godine, odnosile na objekte koji su se pojavili u Ukrajini. Američke vojne biološke laboratorije su zapravo vojni objekti NATO", naglasila je Jarovaja.

Upozorila je da oni predstavljaju posebnu opasnost za Rusiju i njene saveznike, jer "funkcionišu pod velom stroge tajnosti i, nesumnjivo, u svakom trenutku mogu biti iskorišćeni kao poligon za nepredvidive i nepredviđene biološke napade".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.