Berluskoni za evrointegraciju Zapadnog Balkana

Izvor: RTS, 16.Mar.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni za evrointegraciju Zapadnog Balkana

Vlada Italije i dalje će davati punu podršku državama Zapadnog Balkana da što pre postanu članice EU, ali i NATO, rekao je premijer Italije Silvio Berluskoni posle sastanka sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem.

Premijer Italije Silvio Berluskoni rekao je nakon razgovora sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem da će Vlada Italije i dalje davati punu podršku državama zapadnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Balkana, a među njima i Crnoj Gori, da što pre postanu članice EU, ali i NATO.

"Bio sam među prvima koji se zalagao za proširenje EU na države Zapadnog Balkana. Za to se zalažem i danas i zalagaću se i u narednom periodu. Garantovao sam moju punu podršku ovim državama, kako u procesu približavanja EU, tako i u evroatlantskim integracijama", rekao je Berluskoni u Podgorici.

Berluskoni smatra da je ulazak u EU najbolje rešenje za države Zapadnog Balkana. Ističe da "kod jednog broja članica Unije postoji zabrinutost zbog proširenja jer svaka nova zemlja u smanjuje pomoć sadašnjim članicama EU".

Crnogorski premijer Milo Đukanović izrazio je punu zahvalnost Italiji na podršci Crnoj Gori na njenom evropskom i evroatlantskom putu.

"Zahvalio sam Berluskoniju na pomoći koju imaju Crna Gora i Zapadni Balkan od Italije i njene Vlade, na planu evropskih integracija", rekao je Đukanović.

Podsećajući da se ove godine navršava 130 godina diplomatskih odnosa Crne Gore i Italije, Đukanović je ocenio da su bilateralni odnosi dve države izuzetno dobri, kao i da postoji mogućnost privredne saradnje u oblasti energetike i turizma.

Berluskoni se sastao u Podgorici i sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem i sa studentima italijanskog jezika Filozofskog fakulteta u Nikšiću.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.