Beograd i Priština da napuste ekstremističku retoriku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2019, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd i Priština da napuste ekstremističku retoriku

Bela kuća pozvala je Beograd i Prištinu da ostave po strani ekstremističku retoriku i da rade na sporazumu koji se fokusira na uzajamno priznanje, prenosi prištinski Ekspres.

"Priština i Beograd moraju da udvostruče napore ka sveobuhvatnom sporazumu fokusiranom na uzajamnom priznanju i da neodložno uklone prepreke koje ometaju napredak", rekao je portparol Bele kuće povodom 20 godina od okončanja NATO bombardovanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Portparol Bele kuće je istakao da je jedini put ka boljoj budućnosti "susedski dijalog" koji za cilj ima normalizaciju odnosa i da utaba put Beogradu i Prištini ka evroatlantskoj zajednici.

SAD su, istakao je, spremne da pomognu taj proces, ali je sada na Prištini i Beogradu da načine naredne korake.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bela kuća poziva BGD i PR na međusobno priznavanje?

Izvor: Mondo, 11.Jun.2019

Bela kuća pozvala je Beograd i Prištinu da ostave po strani ekstremističku retoriku i da rade na sporazumu koji se fokusira na uzajamno priznanje, prenosi prištinski Ekspres...Foto: MONDO/Mario Milojević.."Priština i Beograd moraju da udvostruče napore ka sveobuhvatnom sporazumu fokusiranom na...

Nastavak na Mondo...

Bela kuća pozvala Kosovo i Srbiju na međusobno priznavanje

Izvor: VOA, 11.Jun.2019

Bela kuća pozvala je Kosovo i Srbiju da ostave po strani ekstremističku retoriku i da rade na sporazumu koji se fokusira na uzajamno priznanje, objavio je u pisanoj izjavi portparol Bele kuće Džad Dir. U izjavi povodom dvadesete godišnjice okončanja NATO intervencije u bivšoj Saveznoj Republici...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.