Izvor: B92, 10.Mar.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden: Nema povlačenja trupa Kfora

Brisel -- Američki potpredsednik Džo Bajden rekao je u sedištu NATO da se ne razmišlja o povlačenju trupa Kfora s Kosova radi popunjavanja NATO i snaga SAD u Avganistanu.

"Ne verujem da treba da povlačimo trupe ili donosimo zaključak vezan za Avganistan, zasnovan na napretku ili nedostatku napretka na Kosovu", rekao je Bajden posle razgovora s generalnim sekretarom Alijanse Japom de Hopom Sheferom i Savetom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO.

On je, na pitanje novinara da li se predviđa smanjenje trupa Kfora s ciljem da se NATO trupe upute u Avganistan, dodao da "treba još toga uraditi na Kosovu i to još nije urađeno".

"A treće, prvenstvena je odgovornost Evropske unije i evropske zajednice da nastave da budu posvećeni obećanjima koja smo dali", dodao je potpredsednik SAD.

Bajden je zaključio da "nema trgovine između onoga čime smo mi zaokupljeni na Kosovu" i onoga što je nužno učintii u Avganistanu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.