BOSANSKI MINISTAR ŠOKIRAO NAKON POSETE NATO BAZI: Vojska Srbije bi se lako obračunala sa Prištinom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 08:39

BOSANSKI MINISTAR ŠOKIRAO NAKON POSETE NATO BAZI: Vojska Srbije bi se lako obračunala sa Prištinom!

Ministar odbrane BiH Zukan Helez oglasio se nakon dolaska iz NATO baze Ramštajn.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez nakon dolaska iz NATO baze Ramštajn, i susreta sa najvišim predstavnicima ove vojne organizacije, rekao je da bi Vojska Srbije brzo završila posao sa KBS i tzv. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kosovskom policijom na Kosmetu, ali da je jedina brana da se tako nešto desi NATO, tačnije SAD.

Helez je procenio da bi se slična situacija mogla desiti i sa BiH da nema jake prijatelje u inostranstvu.

Podsetimo, Zamenik predsedavajućeg Veća ministara i ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez sastao se u petak u Nemačkoj s ministrima odbrane NATO zemalja, na čelu s ministrom odbrane Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Anadolija.

- Tema susreta je bila sigurnosna situacija u svijetu, s naglaskom na agresiju Rusije na Ukrajinu - navode iz Ministarstva odbrane BiH.

Na marginama sastanka, Helez se sastao s nemačkim ministrom odbrane Borisom Pistorijusom i upoznao ga s trenutnim aktivnostima u odbrambenom resoru. Zahvalio se kolegi Pistorijusu na podršci koju Vlada Nemačke pruža u obnovi infrastrukture Oružanih snaga BiH i školovanju bh. kadeta u Njemačkoj.

Dogovoren je nastavak podrške infrastrukturnih projekata i proširenju saradnje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.