BIVŠI KOMANDANT VOJSKE JUGOSLAVIJE SIGURAN: Da je NATO krenuo u kopnenu invaziju, SRPSKI NAROD BI GA POBEDIO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2019, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIVŠI KOMANDANT VOJSKE JUGOSLAVIJE SIGURAN: Da je NATO krenuo u kopnenu invaziju, SRPSKI NAROD BI GA POBEDIO!

General Momčilo Perišić, tadašnji načelnik Generalštaba JNA navodi da srpski narod ne bi bio poražen u slučaju da je NATO 1999. godine izvršio kopnenu invaziju.

- NATO nije imao potrebu da izvodi kopnenu operaciju i da uvodi svoje kopnene snage, kad su za njih to odradili albanski teroristi, kasnije OVK uz pomoć iz Albanije. Da su stvarno bili rešeni i prinuđeni da idu u rat, radovali bi dugo. Da je postojala mogućnost sukoba sa kopnenim snagama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << NATO, do izražaja bi došao narod koji je bio spreman da se brani, a takav narod ne može biti poražen. Srpski vojnik pokazao bi svoju veličinu kao u Prvom i Drugom svetskom ratu i ostalim ratovima, a međunarodno javno mnjenje bi se postepeno, ali sigurno okretalo u našu korist - rekao je Perišić.

Perišić je takođe rekao da su bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića poslušnici nagovorili da ide na prevremene predsedničke izbore jer će "sigurno pobediti kad je dobio rat".

- Jedino se Gorica Gajević odvažila da kaže da to nije tačno, zbog čega ju je gađao pepeljarom koja mu je bila pri ruci - tvrdi Perišić.

On je izjavio i da je Havijer Solana Miloševiću dao nalivpero da on lično potpiše Sporazum o verifikaciji realizacije rezolucije iz vazdušnog prostora između NATO i VJ, te da ga je Milošević bez reči parafirao.
Pogledaj vesti o: NATO,   Momčilo Perišić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.