Avioni NATO pratili dva ruska trasportera na dogovorenim letovima

Izvor: Blic, 11.Maj.2015, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avioni NATO pratili dva ruska trasportera na dogovorenim letovima

Borbeni avioni NATO krenuli su danas iznad Litvanije da prate dva ruska vojna aviona, na unapred dogovorenom letu, izjavio je portparol Zajedničkog štaba armije te zemlje kapetan Donatas Sućokis.

On je rekao da su dva vojno-transportna aviona AN-22 bila na prethodno dogovorenim letovima iz ruske enklave Kalinjingrad do kopna.

Jedan od ruskih aviona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << leteo je sa uključenim transponderom (signalima za identifikaciju), a drugi sa isključenim. Oba aviona su održavala radio vezu sa zemljom.

Identifikovanje i praćenje ciljeva u vazduhu je rutinska procedura. To obavljaju borbeni avioni članica NATO, stacionirani u litvanskoj vazuhoplovnoj bazi i patroliraju vazdušnim prostorom baltičkih zemalja, koje nemaju za to tehničkih sredstava.

U litvanskoj vazduhoplovnoj bazi, stacionirana su četiri norveška i četiri italijanska borbena aviona.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO pratio ruske vojne avione

Izvor: Vesti-online.com, 11.Maj.2015

Borbeni avioni NATO krenuli su u ponedeljak iznad Litvanije da prate dva ruska vojna aviona, na unapred dogovorenom letu, izjavio je portparol Zajedničkog štaba armije te zemlje kapetan Donatas Sučokis...On je rekao da su dva vojno-transportna aviona AN-22 bila na prethodno dogovorenim letovima iz...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.