Austrijski ministar Daraboš u utorak na Kosovu

Izvor: S media, 25.Sep.2011, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijski ministar Daraboš u utorak na Kosovu

Ministar odbrane Austrije Norbert Daraboš posetiće u utorak austrijske vojnike na Kosovu. Posle pojačanja koje je Kfor zatražio, austrijska vojska je zastupljena sa oko 600 vojnika, što je najveći broj vojnika iz zemlje koja nije članica NATO.

Ministar odbrane Austrije Norbert Daraboš posetiće u utorak austrijske vojnike na Kosovu, radi informisanja na licu mesta o situaciji nakon krize na administrativnim prelazima na severu Kosova i odluke >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << komande Kfora da zatraži pojačanje rezervnim bataljonom od nemackih i austrijskih vojnika.

Drevs: Potrebna politička, a ne vojna rešenja

Stefanović: Dobre vesti oko prelaza

Kosovo: Noć protekla mirno

Posle pojačanja austrijska vojska je sada u Kforu zastupljena sa oko 600 vojnika, što je najveći broj vojnika iz zemlje koja nije članica NATO, a od 5. septembra brigadir Johan Luif preuzeo je funkciju zamenika komandanta Kfora. Daraboš, kako se ističe u saopštenju Ministarstva odbrane, razgovaraće tokom posete sa novim komandantom Kfora generalom Erhardom Drevsom i obići rezervni bataljon na severu Kosova, kao i jedan administrativni prelaz i posetiti i delove austrijskog kontingenta Kfora u Prištini.

(Tanjug)

Foto: Politika

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.