Amfilohije: Nadam se raspadu NATO-a

Izvor: B92, 15.Jul.2012, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohije: Nadam se raspadu NATO-a

Podgorica -- Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ponovo se usprotivio ulasku Crne Gore u NATO i izrazio nadu da će se Severnoatlanski savez raspasti.

"U Boga se nadam da Crna Gora neće u NATO, koji nas je bombardovao", kazao je mitropolit Amfilohije, prenosi list Dan. Mitropolit smatra da bi Crna Gora, ulaskom u NATO, samo postala šraf u toj militarističkoj organizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja, kako je naveo, danas vrši nasilje nad svetom.

Zar treba da pomognemo da se "tomahavci" i bombe pretoče u raonike i druge alatke za obradu zemlje i unapređenje društva i ljudske zajednice, kazao je mitropolit Amfilohije nakon osveštanja hrama Svetih vračeva Kozme i Damjana u mestu Ratiševina, kod Herceg Novog.

On je, kako prenosi list Dan, izrazio nadu da će se NATO raspasti. "Daj Bože našim glavarima mudrosti da pomognu Evropljanima i Amerikancima da se rasformira NATO. To bi bio najveći doprinos Crne Gore Evropi i svetu", kazao je mitropolit Amfilohije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mitropolit Amfilohije: U Boga se nadam da Crna Gora neće u NATO

Izvor: Blic, 15.Jul.2012

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ponovo se danas usprotivio ulasku Crne Gore u NATO i izrazio nadu da će se Severnoatlanski savez raspasti..."U Boga se nadam da Crna Gora neće u NATO, koji nas je bombardovao", kazao je mitropolit Amfilohije, prenosi list Dan...Mitropolit smatra da bi Crna...

Nastavak na Blic...

Amfilohije se moli za raspad NATO-a

Izvor: Mondo, 15.Jul.2012

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ponovo se danas usprotivio ulasku Crne Gore u NATO i izrazio nadu da će se Severnoatlanski savez raspasti.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.