Amfilohije: Dobro smo, bombe nas podsetile na NATO

Izvor: Večernje novosti, 02.Jun.2019, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohije: Dobro smo, bombe nas podsetile na NATO

Mitropolit Amfilohije, za "Novosti", iz Damaska, posle serije vazdušnih udara: Rakete padale daleko od patrijarha Irineja i delegacije SPC. Ambasador Vijatović: Nije bilo povređenih srpskih državljana ŽIVI smo! Ove bombe padale su daleko od nas, ali su nas podsetile na one natovske iz 1999. godine.Ovako, za "Novosti", iz Damaska, gde se uz patrijarha Irineja i druge crkvene velikodostojnike SPC nalazi u poseti Antiohijskoj patrijaršiji, govori mitropolit crnogorsko-primorski >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Amfilohije Radović.PROČITAJTE JOŠ: NAPAD U SIRIJI: Patrijarh i delegacija SPC nepovređeni Posle raketnih udara po položajima sirijske vojske, mitropolit Amfilohije kaže da "Gospod čuva pobožne bratske narode i napaćenu svetu zemlju Siriju". I ambasador Srbije u Siriji Milan Vijatović, potvrđujući da su patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije posle izraelskih udara na Siriju dobro, naglašava da među žrtvama bombardovanja nema državljana Srbije.Izrael je napao sirijsku vojsku na jugu zemlje u, kako je navodi "cilju odmazde zbog dva projektila koja su pala na njihovu teritoriju", za koje Tel Aviv tvrdi da su ispaljeni iz Sirije. U bombardovanju su prema prvim izveštajima poginula tri sirijska vojnika. U međuvremenu je sirijska televizija izvestila "o velikim eksplozijama u blizini Damaska, kao i o borbama vazduhoplovnih snaga sa neprijateljem".Inače, delegacija SPC koju predvodi patrijarh Irinej, a koju pored mitropolita Amfilohija čine i episkop šumadijski Jovan, arhimandrit Damaskin (Grabež), protojerej stavrofor Božo Bakajlić, protođakon Damjan Božić, đakon Vladimir Rumenić i pođakon Dejan Nakić, od subote su u poseti Siriji. Ovo je zvanična poseta SPC, patrijarhu antiohijskom i svega Istoka Jovanu desetom i Antiohijskoj patrijaršiji.Inače, Izrael je napao sirijsku vojsku na jugu zemlje u, kako se navodi, "cilju odmazde zbog dva projektila koja su pala na njihovu teritoriju", a za koje Tel Aviv tvrdi da su ispaljeni iz Sirije. U bombardovanju su prema prvim izveštajima poginula tri sirijska vojnika. U međuvremenu je sirijska televizija izvestila "o velikim eksplozijama u blizini Damaska, kao i o borbama vazduhoplovnih snaga sa neprijateljem". PROČITAJTE JOŠ: Patrijarh Irinej stigao u Siriju: Obići će i „dolinu hrišćana“ kod Homsa (VIDEO)EPISKOP JOANIKIJE: ZA BRIGUVEST iz Sirije zatekla je episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija na službi u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u manastiru Piva kod Plužina, koji upravo obeležava dvadeset godina arhijerejskog služenja.- Bogu hvala, naša delegacija je bila daleko od granata. Poznato mi je da je rubni deo Damaska često izložen bombardovanjima. To je žalosno i za brigu - kazao je, za "Novosti", episkop Joanikije.
Pogledaj vesti o: NATO,   Sirija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Živi smo, ali su nas bombe podsetile na one natovske" Oglasio se Amfilohije posle RAKETNOG NAPADA na Siriju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2019

Živi smo! Ove bombe padale su daleko od nas, ali su nas podsetile na one natovske iz 1999. godine...Ovako iz Damaska, gde se uz patrijarha Irineja i druge crkvene velikodostojnike SPC nalazi u poseti Antiohijskoj patrijaršiji, govori mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović...Posle raketnih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.