Amerika potpuno razočarana; Razlog: Orbanovo ne

Izvor: B92, 05.Feb.2024, 23:05

Amerika potpuno razočarana; Razlog: Orbanovo "ne"

Sjedinjene Američke Države razočarane su što je vladajuća partija u Mađarskoj, Fides, blokirala priliku za glasanje o članstvu Švedske u NATO.

To je večeras kazao zamenik portparola Stejt departmenta Vedant Patel.

Mađarska je jedina NATO članica koja nije ratifikovala članstvo Stokholma u Severnoatlanskoj alijansi, što je proces koji zahteva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podršku svih članica.

Poslanici Fidesa mađarskog premijera Viktora Orbana i njihovi saveznici odlučili su da se ne pojave na sednici, zbog čega glasanje o članstvu Švedske u Alijansi nije moguće, preneo je ranije danas švedski javni servis SVT.

U sali je bio prisutan 51 od ukupno 199 poslanika, a da neće učestvovati u glasanju vladajuća koalicija Fidesa i Hrišćansko-demokratske narodne partije znalo se 2. februara, jer su poslanici ove koalicije rekli da čekaju prvo da se održi sastanak Orbana sa švedskim premijerom Ulfom Kristersonom.

Orban je pozvao švedskog kolegu Kristersona u Budimpeštu da razgovaraju o tom pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD: Razočarani smo što Mađarska blokira glasanje o članstvu Švedske u NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2024

Sjedinjene Američke Države razočarane su što je vladajuća partija u Mađarskoj, Fides, blokirala priliku za glasanje o članstvu Švedske u NATO, rekao je večeras zamenik portparola Stejt departmenta Vedant Patel.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.