Američki mediji: Rusi napravili veliku grešku, odustali od najboljeg tenka na svetu

Izvor: B92, 19.Sep.2019, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki mediji: Rusi napravili veliku grešku, odustali od najboljeg tenka na svetu

Njujork -- Da se tenk T-95 („Objekat 195“) danas uvrsti u sastav naoružanja, prevazilazio bi po svojim performansama savremene NATO tenkove.

Ovu amalizu objavio je američki list "Nešenel interest", prenosi "Sputnjik".

Prema informacijama lista, Rusija je razvijala projekat za tenk T-95 do 2010. godine, ali je na kraju ipak odustala od njega u korist savremenijeg tenka T-14 "Armata".

Međutim, autor članka ističe da pojedini vojni stručnjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Rusije tvrde da je T-95 bio još moćniji.

"Upoznajte T-95, ruski supertenk od kojeg je Moskva odustala. Da li je to velika greška?", pita se autor članka.

Prema pisanju lista, radovi na tenku T-95 počeli su u Sovjetskom Savezu 1988. godine, računajući da će ta mašina nadmašiti većinu oklopne tehnike NATO-a.

T-95 je trebalo da bude osnažen sa većim dometom paljbe, kao i da nanosi moćnije napade od starijih modela sovjetskih tenkova.

Inženjeri su unutar borbenog vozila postavili zasebnu kabinu za posadu od tri osobe, a topovska cev je bila automatska. Kako ističe autor članka, kasnije su tu ideju primenili prilikom razvijanja „Armate“.

Američki novinar zaključuje da je T-14 "Armata" i dalje u vodećoj poziciji, jer je od 2010. godine tehnologija značajno napredovala.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PUTINOVA VELIKA GREŠKA Zašto je Rusija odustala od NAJBOLJEG TENKA NA SVETU?

Izvor: Blic, 20.Sep.2019, 10:27

Da se tenk T-95 („Objekat 195“) danas uvrsti u sastav naoružanja, prevazilazio bi po svojim performansama savremene NATO tenkove.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.