Američki general preuzeo komandu NATO u Avganistanu

Izvor: Vesti-online.com, 02.Sep.2018, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki general preuzeo komandu NATO u Avganistanu

Američki general Skot Miler preuzeo je komandu NATO snagama u Avganistanu, u trenutku kada Vašington preispituje svoju strategiju kojom želi da primora Talibane na pregovore, kako bi se okončali dugogodišnji konflikti.

- Da bismo bili uspešni, moramo neprestano da učimo i da se prilagodimo neprijatelju i okolini - naveo je Miler, bivši komandant >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << američkih specijalnih jedinica, prenosi Rojters.

On je na ceremoniji primopredaje dužnosti rekao da nema vremena za održavanje statusa kvo i da NATO ne može sebi da dozvoli da bude zadovoljan trenutnom situacijom.

SAD već godinu dana pokušava da poveća pritisak na Talibane pojačanim vazdušnim napadima i slanjem hiljada novih trupa koje savetuju i treniraju domaće snage, ali još uvek nema jasnih pokazatelja uspeha.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.