Izvor: 011vodič.com, 27.Okt.2019, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki analitičar smislio plan osvajanja Kalinjingrada

Vojna agresija Rusije protiv država NATO “koštaće je” Kalinjingradske oblasti, napisao je u svom referatu naučni saradnik Džejmstaunskog fonda (SAD) Ričard Huker.

Ekspert smatra da Severnoatlanska Alijansa treba da razmotri perspektivu zauzimanja ruske enklave. Po njegovom mišljenju, povećanjem američkih i poljskih kopnenih snaga u regionu Rusija, navodno, neće izdržati pritisak protivnika i izgubiće >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << kontrolu nad teritorijom.
Kako se pretpostavlja, potencijalni rat će biti regionalan, pošto bi eskalacija konflikta „povukla za sobom masovna razaranja i žrtve među civilnim stanovništvom“.
Pri tome, Huker nije naveo konkretan razlog koji bi mogao da izazov konflikt između Rusije i NATO-a na Pribaltiku i navodi teoriju da Moskva navodno ima planove za taj region.
Podsetimo, u septembru je komandant američkog Ratnog vazduhoplovstva u Evropi Džefri Li Harigan izjavio da Pentagon ima plan za proboj protivvazdušne odbrane Kalinjingrada. Ministarstvo inostranih poslova Rusije je shvatilo ovu izjavu kao pretnju.

The post Američki analitičar smislio plan osvajanja Kalinjingrada appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.