Američka gvozdena brigada stigla u Evropu

Izvor: RTS, 06.Jan.2017, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka "gvozdena brigada" stigla u Evropu

Prvi kontingent od 4.000 američkih vojnika, tenkova, kamiona i druge vojne opreme stigao je brodom u nemačku luku Bremerhafen u okviru nastojanja NATO-a da ojača svoje istočno krilo na granici sa Rusijom. Dva teretna broda su stigla u Evropu, za nekoliko dana će doći i treći.
Amerikanci su poslali takozvanu "gvozdenu brigadu" iz Kolorada, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će iz Bremerhafena biti prebačena železnicom i kopnom u Poljsku, gde će učestvovati u zajedničkoj vojnoj vežbi, prenosi Bild.

"Najbolji način da se održi mir je kroz pripreme", rekao je general-major Timoti Makgvajer novinarima, odgovarajući na pitanje da li veliko razmeštanje vojnika ima za cilj slanje poruke Moskvi, prenosi Rojters.
To, prema njegovim rečima, samo pokazuje "snagu i koheziju Alijanse i američke posvećenosti da održi mir na kontinentu".
Pored američkih vojnika, članice NATO-a Nemačka, Kanada i Britanija takođe šalju bataljone od po 1.000 vojnika u Estoniju, Letoniju i Litvaniju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) AMERIČKA GVOZDENA BRIGADA STIGLA U EVROPU: 4000 NATO vojnika krenulo na rusku granicu!

Izvor: Kurir, 06.Jan.2017

...Dva teretna broda su stigla u Evropu, dok će za nekoliko dana stići i treći..US-Operation in Bremerhaven - Nato schickt 4000 US- Soldaten an die Putin-Front  https://tco/gZbJjU6p4G pictwittercom/bZqbADjdgI..Kako prenosi Bild, Amerikanci su poslali takozvanu "gvozdenu brigadu" iz Kolorada koja...

Nastavak na Kurir...

VIDEO: Američka gvozdena brigada stigla u Evropu

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2017

Prvi kontingent od 4.000 američkih vojnika, tenkova, kamiona i druge vojne opreme stigao je brodom u nemačku luku Bremerhafen u okviru nastojanja NATO da ojača svoje istočno krilo na granici sa Rusijom...Dva teretna broda su stigla u Evropu, dok će za nekoliko dana stići i treći...Kako prenosi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.