Ambasada Slovačka kontakt Srbije i NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada Slovačka kontakt Srbije i NATO

BEOGRAD -

Ambasada Slovačke u Beogradu danas je preuzela mandat kontakt ambasade Srbije sa NATO, i u naredne dve godine imaće ključnu ulogu u razmeni informacija između Alijanse i Srbije.

Primopredaja mandata između ambasade Češke, koja je u prethodne dve godine bila kontakt ambasada i ambasade Slovačke obavljena je u češkoj ambasadi u Beogradu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Ambasador Slovačke Jan Varšo istakao je da će naredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dve godine, kao kontakt ambasada NATO, pokušati da nastavi dobru saradnju kakvu je imala Češka u proteklom mandatu.

"Želimo da sarađujemo i s drugim institucijama u Srbiji, kao i sa sedištem NATO u Briselu. Bezbednost i odbrana deo su državne politike, i na tom polju nam je drago što su kolege iz Češke postigle napredak u okviru programa Partnerstvo za mir", rekao je Varšo.

Ambasador je istakao da će biti nastavljena saradnju s Ministarstvom odbrane, Ministarstvom spoljnih poslova, Skupštinom Srbije i nekim nevladinim organizacijama

On je naveo da će biti nastavljena "pored toga i saradnja naših zemalja na polju bezbednosti, ne samo u multilateralnoj nego i u bilateralnoj saradnji", navelo je Ministarstvo odbrane Srbije u saopštenju objavljenom na svom sajtu.

Varšao je, na svečanosti preuzeo mandat od ambasadorke Češke u Beogradu Hane Hubačkove, koja je napomenula da je Srbija postigla odlične rezultate u saradnji s NATO poželevši mnogo uspeha ambasadi Slovačke na istom poslu u budućnosti.

Svečanosti su prisustvovali pomoćnik ministra odbrane Miroslav Jovanović, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Milan Bjelica, predstavnici srpskog Ministarstva spoljnih poslova, ambasadori i strani vojni predstavnici.

Ambasada Češke je od 1. januara 2009. godine obavljala funkciju kontaktne ambasade NATO u Srbiji, podseća srpsko resorno ministarstvo.

Kontakt ambasada NATO ima ključnu ulogu u prenosu informacija između NATO i njegovog Sektora za javnu diplomatiju sa određenom partnerskom zemljom.

Ranije su mandat kontakt ambasade između NATO i Srbije obavljala diplomatska predstavništva Norveške i Italije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Slovačka veza Srbije sa NATO

Izvor: Večernje novosti, 12.Dec.2012, 00:35

AMBASADA Slovačke u Beogradu u utorak je preuzela mandat kontakt ambasade Srbije sa NATO, i u naredne dve godine imaće ključnu ulogu u razmeni informacija između Alijanse i naše zemlje. Primopredaja mandata između ambasade Češke, koja je u prethodne dve godine bila kontakt ambasada i ambasade...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.