Alijansa provocira Rusiju: NATO nadgleda Ukrajinu

Izvor: Vesti-online.com, 10.Mar.2014, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alijansa provocira Rusiju: NATO "nadgleda" Ukrajinu

NATO će uputili avione iz sistema Avaks u misiju izviđanja iznad Poljske i Rumunije, u okviru "nadgledanja" krize u Ukrajini, saopštili su danas zvaničnici Alijanse.

Foto: Ilustracija

 

NATO je "danas odlučio da uputi avione iz sistema Avaks iznad Poljske i Rumunije", kako bi "osnažio kapacitete nadziranja situacije", naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je jedan zvaničnik Alijanse, dodavši da će letovi biti izvođeni isključivo iznad teritorije zemalja članica NATO.

 

Pročitajte još: Foto: Ilustracija

* Rusi zapucali na Krimu?

* Turci presreli ruski avion!

* ''Rusiji potrebno bolje oružje zbog NATO''

* Američka provokacija: Šest borbenih aviona sletelo u Litvaniju

* Rusi zauzeli raketne baze na Krimu

 

Avaksi koje će NATO koristiti u toj misiji poletaće iz baze Gajlenkirhen u Nemačkoj i Vadingtona u Britaniji. Prošle nedelje ambasadori NATO su doneli odluku da ojačaju nadgledanje zemalja u susedstvu Ukrajine.

 

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je tada da ukrajinska kriza predstavlja "ozbiljne izazove za bezbednost i stabilnost evro-atlantske zone".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.