Ako dođe do nuklearnog sukoba...

Izvor: Press, 31.Okt.2017, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako dođe do nuklearnog sukoba..."

Papa Franja upozorio je da čovečanstvu preti samoubistvo ako dođe do nuklearnog sukoba, misleći na povećane tenzije između Severne Koreje i SAD.
Foto:B92.net
On je takođe ukazao na povećanu mogućnost nuklearnog sukoba.
Upravo će pretnja nuklearne konfrontacije SAD i Severne Koreje biti glavna tema konferencije Vatikana, na kojoj će se okupiti 11 dobitnika Nobelove nagrade za mir, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << najviši zvaničnici Ujedinjenih nacija i NATO-a, kao i ambasadori iz ključnih zemalja, navodi AP.
Papa Franja je danas, prilikom poseti osoblju koje sprema konferenciju zakazanu za 10. i 11. novembar, rekao da čovečanstvu preti samoubistvo ukoliko dođe do nuklearnog rata.

Papa je takođe insistirao na tome da Vašington i Pjongjang prihvate pokušaje smirenja situacije od drugih zemalja, a u aprilu ove godine je rekao da bi dobar deo čovečanstva bio zbrisan sa zemlje ukoliko dođe do konflikta oko Korejskog poluostrva.

On bi trebalo da se obrati prisutnima na otvaranju konferencije. Među govornicima, biće i Masako Vada, koji je preživeo atomsku bombu u Nagasakiju i od tada postao veliki zagovornik nuklearnog razoružavanja.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.