Akcije NATO-a mogu dovesti do eskalacije na Arktiku — ruski diplomata

Izvor: Vostok.rs, 14.Maj.2023, 19:39

Akcije NATO-a mogu dovesti do eskalacije na Arktiku — ruski diplomata

 
Akcije Severnoatlantskog saveza (NATO) mogu dovesti do eskalacije u arktičkom regionu, izjavio je u intervjuu za TASS ambasador ruskog ministarstva spoljnih poslova Nikolaj Korčunov.
„Ne vidimo znakove poboljšanja u pogledu vojne bezbednosti na Arktiku. Širenje NATO-a se nastavlja u regionu, obim vojnih vežbi alijanse je u porastu, a njene nearktičke države članice aktivno učestvuju u njima. Njihov vojni potencijal u visokim geografskim širinama nastavlja da raste“, izjavio je on. „Istovremeno, zapadne zemlje jačaju svoj kurs ka neprijateljskim odnosima, konfrontaciji i promovisanju sopstvenih interesa na Arktiku, na štetu interesa drugih zemalja“, nastavio je ruski diplomata. „Pod tim okolnostima ne možemo isključiti mogućnost eskalacije u ovom regionu.“ Istovremeno, Korčunov je naglasio da „niz strateških dokumenata nekih arktičkih zemalja prikazuje Rusku Federaciju kao protivnika i pretnju njihovoj bezbednosti“.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.